Facebook

Γύρη

Η γύρη είναι προϊόν που συλλέγουν οι μέλισσες από τα άνθη των φυτών. Είναι το μέσο με το οποίο το αρσενικό γενετικό υλικό των φυτών μεταφέρεται από τα άρρενα (στήμονες) στα θήλεα (ύπερος) πολλαπλασιαστικά τους όργανα. Οι μέλισσες χρησιμοποιούν τη γύρη για τη διατροφή τους σαν πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και ανόργανων αλάτων.

 

 

 

 

Την συλλέγουν από τα διάφορα λουλούδια και τη μεταφέρουν στη κυψέλη σε ειδικές θήκες που βρίσκονται στα πίσω πόδια τους και ονομάζονται «καλαθάκια γύρης». Ο μελισσοκόμος τοποθετεί ειδικές παγίδες (γυρεοπαγίδες) στην είσοδο της κυψέλης, που κατακρατούν τη γύρη από τα πόδια των μελισσών, επιτρέποντας έτσι τη συλλογή της.

 Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, αμινοξέα, σάκχαρα, ανόργανα συστατικά, βιταμίνες, φλαβονοϊδή και άλλα συστατικά μεγάλης βιολογικής αξίας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ποσότητα 35γρ. (1 κουτ. σούπας) την ημέρα ικανοποιεί τις ημερήσιες ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού σε πρωτεΐνες. Περιέχει βιολογικά ενεργές ουσίες που επηρεάζουν θετικά τον μεταβολισμό και προάγουν την καλή φυσική κατάσταση του σώματος.

 

Η γύρη από αυτοφυή φυτά βοηθά και συνιστάται για:

Δοσολογία : Μία κουταλιά της σούπας ημερησίως για 4-6 μήνες διακοπή για λίγο και πάλι. Μπορεί να καταναλωθεί αυτούσια ή αναμεμιγμένη με χυμό, γάλα ή μέλι.

verified by visa, mastercard secure, maestro, american express, alpha e-commerce, alphabank